Vanaf februari 1997 start Frank Morsink in een bestaande
horecazaak in Neede zijn eigen afdeling, "Frankie's Bistro".
Hij is op dat moment 27 jaar oud en heeft jaren als
restaurantkok gewerkt in verschillende bedrijven.
In zijn hoofd had hij al jaren een eigen zaak,
nu moest het maar eens echt gaan gebeuren.
Gelukkig had Frank zijn vriendin mee.
Zij stapte mee in zijn grote avonturenplan
en samen hebben ze de eerste jaren flink gezwoegd.
Het bedrijf waar ze in gevestigd waren,
"De Poorte van Nee", liep niet echt bijster goed.
Gelukkig was hun bistro wel vanaf het begin een schot in de roos.

Dus Frank en Nathalie
keken al in het rond naar iets wat eigen kon worden.
De brand op 13 februari 1999 in "De Poorte van Nee"
was ontstaan in de grote feestzaal van hun huurbaas.
De ravage was groot. De bistro kon maanden niet fatsoenlijk draaien. Toevallig stond een ander restaurant in Neede te koop.
"Het Kostershoes" aan het Kerkplein werd dus hun nieuwe plek.

Vanaf 21 mei 1999 gingen officieel na een grondige verbouwing
de deuren open. Met veel hulp van vrienden, familie en personeelsleden was er een sfeervolle bistro
met open keuken in een volledig tropisch decor ontstaan.

Die eerste jaren waren knetterdruk voor Frank en Nathalie. Gelukkig werd het personeelsbestand danig aangepast.
Het restaurant was inmiddels tot in de verre omtrek bekend geraakt. Was het niet om het lekkere eten en bijzondere inrichting, dan was het wel door Frank zijn rare fratsen...Jamworstelen, bodyjampainten, als aap in zijn restaurant rond springen.

Stil zitten was er (gelukkig) niet bij. Na de forse startverbouwing, werd 2 jaar later de keuken volledig vernieuwd.
Weer een jaar later ging de bovenverdieping op de schop.
De woonruimte werd een feestruimte, de Strandhut.

Frank en Nathalie gingen verhuizen naar het huis direct naast de zaak. Zelfs daar zaten ze niet stil...inmiddels al 3 kinderen,
Tessa, Joris en Marit
Dus de nieuwe generatie staat al weer bijna klaar.

In de toekomst zal er ongetwijfeld nog jaren lekker gekookt worden. Het plezier in deze onderneming is voor iedereen wel terug te vinden, in de place-kranten, het voedselregister, de apenstreken, de gastvrijheid en vooral de vriendelijkheid.
Een aanrader voor iedereen die wel eens anders uit eten wil.
Lekker en avontuurlijk, gezellig en voor jong en oud.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player