Het avontuurlijkste restaurant van heel Neede-land !
dieren

Een kijkje naar onze jungle dieren 

Op expeditie, op zoek naar al onze jungle dieren. Kun je kijken in prachtige paludarium vol met gifkikkers, 3 x een Tropische zee water aquarium vol met de mooiste vissen, een schildpadden vijver met 4 grote en een klein aquarium met 2  kleine waterschildpadjes. Een Terrarium met een echte panter kameleon, 2 terrariums met Madagaskar daggekko's

Verschillende gifkikkers

Vanaf 2024 hebben wij een paludarium

( in de hoek van het vogelpark aan de raamkant) met hele mooie gifkikkers,

2 x een bijengifkikker geel met zwart patronen, 3 x de goudenpijlgifkikker groen-zwart en de kleinsten 2 x de tricolore gifkikkers. Hoor je een gefluit wat lijkt op een kanarie dan roepen deze kleine jongens.

Probeer ze voorzichtig te benaderen, ze schieten anders snel naar schuilplek.

Gifkikkers vormen een superfamilie van meer dan 300 soorten die van oorsprong voorkomen in Midden- en Zuid-Amerika. De Nederlandse naam gifkikker of pijlgifkikker verwijst naar de giftigheid die de kikkers bezitten en het feit dat het gif van de kikkers door inheemse stammen in het regenwoud gebruikt wordt om pijlpunten voor de jacht van gif te voorzien. (Pijl) Gifkikkers zijn in allerlei verschillende kleuren en patronen te koop, dat maakt ook dat ze mooi zijn om naar te kijken. Het gif dat deze kikkers bezitten brengen ze niet over door te bijten, het gif zit in de huid en komt vrij bij bijvoorbeeld overmatige stress en is dan alleen maar gevaarlijk als het gif rechtstreeks terecht komt in de bloedbaan van de aanvaller. Echter zijn er ook maar een aantal kikkers dat beschikt over zoveel gif dat het levensbedreigend is. Eigenlijk verliezen kikkers in gevangenschap nagenoeg hun vergiftigheid.


T

Verschillende reptielen

Tropische zee water vissen

Kleine info, meer volgt.

Er zijn 3 zeewater aquariums bij Frankie. Vogelpark een 450 liter juwel met gebogen voorruit. Vele soorten vissen , echte en nep koralen. Op dit mometn zwemt er een lionfish/koraalduivel rond. Deze is giftig !

In het oerwoud staat een 1300 liter groot zeeaquarium met heel veel mooie vissen en koraal soorten. Dit moet je echt even van dichtbij bekijken.


Bij de bar is onze kleine bak van 250 liter zeewater, met een konijnevis met giftige stekels en een ster murene van bijna 90 cm. lang.  Soms verstopt  hij zich tussen de stenen. Hij kan slecht zien maar super ruiken.  Bij het voeren is hij super actief !

Koralen, anemonen ongewervelde dieren